Najlepszy przewodnik do zdrowego życia

Opracowany przez Krystynę Krutewicz

 

Ten NIESAMOWITY PRZEWODNIK do zdrowego życia pozwoli Tobie na dogłębne poznanie zasad funkcjonowania Twojego organizmu oraz podpowie Ci, czego Twoj organiym potrzebuje do lepszego funkcjonowania.

Dlaczego powinieneś mieć ten e-book?

Bo jest on własnie dla takich osób jak TY, dla których nie bez znaczenia jest:

  • jakość środowiska w jakim żyjesz, jego wpływ na zdrowie Twoje i Twojej Rodziny
  •  żywność nafaszerowana środkami  ochrony roślin, polepszaczami smaku, konsystencji, trwałości i wyglądu
  • jakość wody i oznakowań opakowań, w które jest rozlewana
okładka sekret zdrowego zycia

Czy na pewno wiesz co jesz?

Przeanalizuj jaką żywność spożywasz:

  • wysokoprzetworzoną, zawierającą pestycydy i substancje
    dodatkowe dozwolone
  •  takich substancij organizm nie trawi, tylko odkłada je
  • jest to chemia zatruwająca organizm.

Spożywaj żywność zdrową, żywą, jak najmniej przetworzoną.

Zdajemy sobie sprawę, że

jakość dzisiejszych warzyw, owoców,

produktów zbożowych,

mięsa i jego przetworów,

mleka i jego przetworów,

ryb, owoców morza i ich przetworów, 

nie ma takich wartości odżywczych jak 30 lat temu.

Co jest tego przyczyną?

wyjałowienie gleby uprawnej z minerałów, w związku ze
stosowaniem przez rolnictwo środków ochrony roślin – zwanych pestycydami.
Ich zadaniem jest niszczenie m.in. szkodników zwierzęcych, grzybów, chwastów, owadów, bakterii, regulatory wzrostu, usuwające liście i wiele, wiele innych.

skażenie środowiska: gleby, powietrza i wody szkodliwymi związkami chemicznymi (metalami ciężkimi),

zanieczyszczenie żywności antybiotykami, czy hormonami, niszczenie składników odżywczych żywności podczas procesów produkcji

Brak składników odżywczych w żywności jest przyczyną wielu chorób
przewlekłych – cywilizacyjnych m.in. cukrzycy, chorób układu krążenia,
nadciśnienia, otyłości, niepłodności, nowotworów.

Obecność metali ciężkich powoduje uszkodzenie, wątroby, nerek, mózgu,
kości, mięśni.
Ustalono, że rocznie człowiek spożywa ok. 2 kg substancji chemicznych.
Tutaj kolejne pytanie.
Czy substancje te gromadzisz, czy dbasz o to, by je usunąć?
To przecież skład chemiczny produktu spożywczego wiąże się z jego
wartością odżywczą.

 

Więcej informacji znajdziesz w ebooku.

L

Podaj swój najlepszy e-mail na który wyślemy Komunikat